Ik kan het zelf!
Boek

Ik kan het zelf! ([2014])/ [tekst] Tracey Corderoy, [illustraties] Caroline Pedler ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie: Vitataal

Als Kleine Beer de moeilijke knoop van zijn nieuwe rugzak eindelijk zelf dicht kan maken, denkt hij dat hij nu alles zelf kan. Maar dat valt soms behoorlijk tegen. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Als Kleine Beer zelf de knoop van zijn rugzak dicht kan maken, denkt hij dat hij alles zelf kan. Al gauw blijkt dat sommige dingen echt te moeilijk zijn en dat het dan heel fijn is om geholpen te worden. Om bijvoorbeeld te kunnen lezen of boeken van de bovenste plank te kunnen pakken, moet je echt nog groter worden! Vierkant prentenboek over een herkenbaar thema voor peuters: alles zelf willen doen. Het verhaaltje is niet bijzonder, maar kinderen zullen zich goed kunnen vereenzelvigen met de hoofdpersoon. Het woordgebruik is op peuters afgestemd. De tekst staat in grote, duidelijke letters tussen de platen afgedrukt en eindigt met een braaf versje. De platen zelf zijn wisselend van formaat, meestal paginagroot, soms over anderhalve of dubbele pagina's. Ze zijn geschilderd in vrolijke kleuren, maar er is weinig op te ontdekken. Ze missen originaliteit, maar passen goed bij de lieve, brave sfeer. Delen van de rode rugzak van Kleine Beer zijn steeds 'voelbaar' gemaakt met rood vilt. Het boek ziet er aantrekkelijk uit en heeft stevig papier. Gezien het thema een bruikbare uitgave, die verder echter weinig toevoegt aan het ruime aanbod in dit genre. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048309511

Titel Ik kan het zelf!
Auteur Tracey Corderoy
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Caroline Pedler ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 × 27 cm
Annotatie Vertaling van: I can do it! - London : Little Tiger Press, 2014
ISBN 9789048309511
PPN 370196473
Thematrefwoord Zelfvertrouwen
Taal Nederlands