De graftombe van Toetanchamon en andere geheime graven
Boek

De graftombe van Toetanchamon en andere geheime graven ([2013])/ John Malam, vertaling [uit het Engels]: Virgi Smits ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Lees hoe zes graven, waaronder het graf van Toetanchamon in Egypte en het graf van een Macedonische koning verdwenen en weer teruggevonden werden. Met kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de serie 'Verdwenen en teruggevonden'* zijn een zestal historische gebeurtenissen gekoppeld aan archeologische ontdekkingen. Natuurlijk staat de ontdekking van het graf van Toetanchamon centraal, maar ook de ontdekking van het graf van Philippus 2, vader van Alexander de Grote, en de graven van de koningen en koninginnen van Ur komen aan bod. In de opbouw van dit fraai uitgevoerde boek wordt eerst op twee naast elkaar liggende bladzijdes de figuur waar het om gaat in historisch perspectief geplaatst (verdwenen) waarna twee bladzijdes volgen over de vondst van het graf (teruggevonden). De lay-out is aantrekkelijk en opgebouwd als een soort verslag: naast de hoofdtekst staan er aantekeningen bij (ogenschijnlijk gescheurd uit een notitieboekje) en foto's die met een paperclip lijken te zijn bevestigd. Op elke dubbele pagina zijn enige kleurenfoto's en andere illustraties in diverse formaten opgenomen. Achterin worden moeilijke woorden, die in de tekst zijn vetgedrukt, uitgelegd en wordt verwezen naar aanvullende informatie in andere boeken (van dezelfde uitgever) en websites met QR-codes. Een aantrekkelijk uitgave voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750419 | 32 pagina's

Titel De graftombe van Toetanchamon en andere geheime graven
Auteur John Malam
Secundaire auteur Virgi Smits ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaarten - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Tutankhamun and other lost tombs - London : QED Publishing, 2011. - (Lost & found)
ISBN 9789461750419
PPN 364139935
Rubriekscode 902.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Archeologische vondsten ; Grafmonumenten; Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Opgravingen

Relaties/Serie

Verdwenen en teruggevonden
Boek

Verdwenen en teruggevonden (2013-...)

vol.
Uitgeleend
John Malam