Het terracottaleger en andere schatten
Boek

Het terracottaleger en andere schatten ([2013])/ John Malam, vertaling [uit het Engels]: Virgi Smits ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Lees hoe zes verborgen schatten, waaronder het terracottaleger in China en de Trojaanse schat in Turkije verdwenen en weer teruggevonden werden. Met kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal over zes ooit verborgen schatten, die eeuwen later zijn teruggevonden, wordt verteld in tekst en afbeeldingen. Deze vondsten bevatten vaak kostbare materialen en zijn van groot historisch belang omdat zij een directe inkijk geven in lang vervlogen culturen. Op een dubbele pagina wordt verteld waar de schat ooit is verdwenen, wat de oorzaak is en hoe de situatie in die tijd was. Op de volgende twee bladzijden lezen we hoe de schat is teruggevonden. Deze bestaat niet altijd uit goud of zilver. Ook het terracottaleger uit China en de Dode Zee-rollen uit Palestina zijn zeer waardevol. Tekeningen, foto's en afgeronde stukjes tekst in verschillende lettertypes vormen als stukjes van een puzzel, samen het verhaal. Een inhoudsopgave, een tijdlijn van de ontdekkingen, een moeilijke woordenlijst en suggesties voor meer informatie zijn een goede aanvulling voor de geïnteresseerde lezer. Maakt deel uit van de serie 'Verdwenen en teruggevonden'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750426 | 32 pagina's

Titel Het terracottaleger en andere schatten
Auteur John Malam
Secundaire auteur Virgi Smits ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaarten - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The terracotta army and other lost treasures. - London : QED Publishing, 2011. - (Lost & found)
ISBN 9789461750426
PPN 364139943
Rubriekscode 902.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Archeologische vondsten
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Opgravingen

Relaties/Serie

Verdwenen en teruggevonden
Boek

Verdwenen en teruggevonden (2013-...)

vol.
Uitgeleend
John Malam