Europa
Boek

Europa alles wat je altijd al wilde weten ([2013])/ Clive Gifford, vertaling [uit het Engels]: Christelle Bogaert

Wie zijn de bollebozen van Europa? En in welk Europees land doet men aan wokracen? Leuke weetjes over dit werelddeel rond ruim veertig thema's. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Na enkele kleurrijke stadsgidsen in de reeks 'Verboden-voor-ouders'* zijn er nu gidsjes over werelddelen. Dit handzame boek staat boordevol leuke fascinerende verhalen en weetjes over Europa. Gestart wordt met een globale kaart van Europa. Verdeeld over ruim veertig hoofdstukjes zijn er boeiende en informatieve, maar ook grappige anekdotes over Europa in zijn geheel, maar ook over Europese landen, steden e.d. afzonderlijk. Zo is er aandacht voor bv. de gondeliers in Venetië, bollebozen van Europa, de Tweede Wereldoorlog, Dracula en de euro. Elk thema komt aan bod op een dubbele pagina, telkens met een Nederlands- of Engelstalige internetlink. Speelse lay-out, maar vrij druk door de vele kleine kleurenfoto's, tekstballonnetjes, getekende kleurenillustraties en cartoons. De binnenmarge is krap. De informatie staat in verschillende, ook kleine, lettertypes in ook gekleurde tekstblokjes. Soms is die tekst vrij moeilijk voor de doelgroep. In de inhoudsopgave staan enkele wat nietszeggende, maar wel intrigerende titels als 'Wrede Vlad' en 'Peters plekje'. Achterin is een uitgebreid register opgenomen. Aantrekkelijke, maar wat onoverzichtelijk ingedeelde uitgave met weetjes over Europa, dat vooral geschikt is om lekker in te browsen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401413800 | 96 pagina's

Titel Europa : alles wat je altijd al wilde weten
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Christelle Bogaert
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2013]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties, kaarten - 21 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Europe : everything you ever wanted to know. - London : Weldon Owen, in samenwerking met Lonely Planet, (c)2013. - (Not for parents)
ISBN 9789401413800
PPN 37133487X
Rubriekscode Europa 994
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Europa; Sociale geografie
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Europa

Relaties/Serie

Verboden-voor-ouders

Verboden-voor-ouders (2012-..)

vol.
Uitgeleend