Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Leeuw van Juda
DVD

Leeuw van Juda het lam dat de wereld redt ([2013])/ produced by Phil & Jacqui Cunningham, Sunu Gonera, music by Greg Sims ; directed by Deryck Broom

Het lammetje Juda wordt gevangen genomen en naar Jeruzalem gebracht, om daar geofferd te worden voor het paasfeest. Zijn dierenvrienden gaan naar hem op zoek. In Jeruzalem ontmoeten ze Jezus. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In deze kinderfilm staat het lammetje Juda centraal. Hij wordt gevangen, samen met de haan Drake, en in een kist naar Jeruzalem gebracht omdat hij daar geofferd zal worden voor de zonden van de mensen. Zijn dierenvriendjes zetten de achtervolging in en ze trekken samen naar de Bijbelse stad. Daar komen ze Drake en Juda weer op het spoor. Ze zijn getuige van de intocht van Jezus in Jeruzalem, van de tempelreiniging en zijn lijden in Getsemane en sterven op Golgotha. Nederlands gesproken animatiefilm over moed, hoop en vriendschap waarin het paasevangelie wordt uitgelegd en beleefd vanuit de dieren, met daarbij achtergrondmuziek en Engelstalige liederen (één lied is in het Nederlands). Hoewel de film in eerste instantie een humoristische dierenfilm lijkt, zijn er tussen de avonturen door diverse Bijbelverhalen verwerkt en dat maakt het geheel niet eenvoudig. Ook zitten er voor jonge kinderen moeilijke begrippen (bv. martelaar) en griezelige elementen (zwarte raven) in. Daardoor zal de film het beste tot z'n recht komen als die samen met volwassenen wordt bekeken. Ook geschikt om in te zetten op (zondag)school en kindernevendienst. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8716777948989

Titel Leeuw van Juda : het lam dat de wereld redt
Uniforme titel The lion of Judah
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Deryck Broom ; Phil Cunningham ; Jacqui Cunningham ; Greg Sims
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film Benelux, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Animated Family Films, (c)2010
ISBN 8716777948989
PPN 371061083
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paasverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Paasverhalen