Vertrouw maar op Mij
Boek

Vertrouw maar op Mij troost in moeilijke tijden ([2014])/ Max Lucado, vertaling: Linda Schouwstra

Beschouwingen over het verhaal van Jozef in het oudtestamentische boek Genesis, afgewisseld met persoonlijke verhalen van de Amerikaanse evangelist over troostrijke ervaringen.

Recensie

Dit is de dertigste non-fictieproductie van de in Zuid-Texas geboren evangelische auteur (1955), die wereldwijd lezingen hield, in 1988 pastor werd van de kerk in San Antonio en zich in 2007 terug moest trekken wegens gezondheidsredenen. Maar hij bleef schrijven en zijn boeken spreken wereldwijd veel mensen aan. In dit boek behandelt hij de geschiedenis van Jozef, zoals beschreven in de hoofdstukken 37 en 39-45 van het Bijbelboek Genesis. Hij vertelt de geschiedenis van Jozef, maar weeft daar tussen door allerlei ervaringen uit eigen leven (meer dan twintig keer) en uit boeken en tijdschriften. Steeds is er de diepe zekerheid dat in alle ellende, hoe diep een mens ook maar in de put kan zitten, God uit de puinhoop iets goeds zal laten groeien. Lucado maakt helder dat 'het verhaal van Jozef het voorgerecht is en het verhaal van Jezus het hoofdgerecht'. Boeiend en bijzonder gemakkelijk te lezen is dit een troostvol boek voor jong en oud, om stil te staan bij eigen vreugde en verdriet. Met de uitgebreide studiegids achterin ook geschikt voor catechese en bijbelstudiegroepen.

Specificaties

Nederlands | 9789029722407 | 143 pagina's

Titel Vertrouw maar op Mij : troost in moeilijke tijden
Auteur Max Lucado
Secundaire auteur Linda Schouwstra
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, [2014]
Overige gegevens 143 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Met literatuuropgave - Vertaling van: You'll get through this. - Nashville, Tennessee : W Publishing Group/Thomas Nelson Publishers, (c)2013
ISBN 9789029722407
PPN 363221077
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Troost
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Troost