Leer het leukste speelgoed herkennen
Boek

Leer het leukste speelgoed herkennen ([2014])/ tekst: Charlie Gardner, vertaling [uit het Engels]: Deul & Spanjaard

Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's van allerlei soorten speelgoed, zoals speelgoed voor in huis, voor in de tuin, om muziek mee te maken of mee te stapelen. Met zoekopdrachten, vragen en tabs. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken komen allerlei soorten speelgoed voorbij, thematisch gerangschikt per dubbele pagina. Zo is er speelgoed voor in huis, in de tuin, speelgoed waar je mee of op kunt rijden, mee kunt puzzelen en stapelen of waar je muziek mee kunt maken. Er zijn knuffeldieren en verkleedkleren, dingen waar je mee kunt tekenen en schilderen of mee in bad kunt gaan. Duidelijke, vrijstaande kleurenfoto's (gemiddeld zo'n vijftien per spread) met de juiste benaming, gedrukt in handschrift-lettertype, laten het speelgoed zien. Een enkele vraag of opdracht stimuleert de peuter om nog beter te kijken, om verder na te denken of een eigen keuze te leren maken, bv. 'Hoeveel bouwblokken zie je? Welke vingerpopje vind je het leukst? Hoe heet het gereedschap in de riem? De verschillende rubrieken zijn gemakkelijk op te zoeken door de afgeronde tabjes met foto's die bovenaan en aan de rechterkant uit het boek steken. Een uitgave om vaak in te kijken, alleen of samen, zowel thuis als op de peuterspeelzaal. Er zijn meerdere titels in dezelfde opzet verschenen, o.a. 'Leer de liefste babydieren herkennen'*. Niets nieuws, maar door de aantrekkelijke en doordachte vormgeving een aanrader. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000334858

Titel Leer het leukste speelgoed herkennen
Auteur Charlie Gardner
Instelling /Deul & Spanjaard, Groningen
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2014]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 × 23 cm
Annotatie Van Holkema & Warendorf maakt deel uit van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv - Vertaling van: My first playtime : let's get busy!. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2013
ISBN 9789000334858
PPN 369873173
Thematrefwoord Speelgoed ; Aanwijsboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands