Het molletje en de adelaar
Boek

Het molletje en de adelaar (2014)/ illustraties & concept: Zdenek Miler, tekst: Hana Doskocilová ; vertaling [uit het Tsjechisch] en bewerking: J.H. Gever

Bij een overstroming redt het molletje een vogeltje, dat in een nest drijft. Het vogeltje blijkt een adelaar te zijn. Samen beleven ze allerlei avonturen. Prentvertelling met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Bij een overstroming wordt Molletje meegesleurd door het water. Hij redt zichzelf en ook een vogeltje, dat in een nestje drijft. Na wat avonturen belanden ze op het droge en Molletje zorgt voor het vogeltje, dat alras uitgroeit tot een adelaar! Als de adelaar wordt aangeschoten door een jager volgt ziekenhuisopname en fysiotherapie. Eenmaal hersteld vormen Molletje en de adelaar een vriendenduo, dat samen nog menig avontuur beleeft. Van het klassieke cartoonfiguurtje Molletje zijn tekenfilms en later boeken verschenen. Dit is het vijfde boek. In de verhalen lopen dieren- en mensenwereld op een soms licht absurdistische manier dooreen (bijv. fysiotherapeut geeft met nepvleugels vliegles). De illustraties zijn plat en cartoonesk. Ook het taalgebruik is nogal stijf voor jonge kinderen. Mooi verzorgd boek met stevig papier en leuke schutbladen. Paginanummering ontbreekt. Voorlezen aan kleuters vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025755355

Titel Het molletje en de adelaar
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Hana Doskocilová ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2014
Overige gegevens 80 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Krtek a orel. - Praag : Albatros Media, (c)1996
ISBN 9789025755355
PPN 369539680
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands