Het mysterie van het verborgen goud
Boek

Het mysterie van het verborgen goud ([2014])/ Helen Moss, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Bies van Ede

Scott, Jack en Emily vinden een oude brief in de vuurtoren. Zo komen ze op het spoor van een verborgen schat. Maar dan wordt de schatkaart gestolen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

In dit spannende deel van de serie 'Avontureneiland'* vinden Scott, Jack en Emily een oude brief die verstopt is in de vuurtoren en komen ze op het spoor van een verborgen schat. Het zoeken ernaar gaat niet zonder slag of stoot: de aanwijzingen zijn lastig te ontrafelen en als de schatkaart ook nog wordt gestolen. weten de vrienden zelfs niet meer wie ze kunnen vertrouwen. Net als de eerdere, los te lezen delen van deze populaire serie zit ook dit verhaal vol actie en avontuur. Het taalgebruik is hedendaags en vlot en de personages gaan op een leuke manier met elkaar om. De soepele vertaling is van Bies van Ede en de sfeervolle, nostalgische omslag van Wouter Tulp. Voor jongens en meisjes vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020673135 | 171 pagina's

Titel Het mysterie van het verborgen goud
Auteur Helen Moss
Secundaire auteur Bies van Ede
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2014]
Overige gegevens 171 pagina's - illustraties, kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The mystery of the hidden gold. - London : Orion Children's Books, (c)2011. - (Adventure Island)
ISBN 9789020673135
PPN 370196058
Genre avonturenroman
Thematrefwoord verborgen schatten ; Diefstallen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Avontureneiland
Boek

Avontureneiland (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Helen Moss