Kobe maakt een museum
Boek

Kobe maakt een museum ([2014])/ tekst en illustraties Ashild Kanstad Johnsen, Nederlandse tekst [uit het Noors] van Paula Stevens

Kobe is dol op verzamelen. Al zijn dozen en laden zitten vol. Waar moet hij nu zijn spullen laten? Prentenboek met grote en kleine gedetailleerde kleurenillustraties over verzamelen en musea. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De hoofdpersoon in dit originele prentenboek is Kobe, hij is een boomstam, maar ook een gewoon jongetje. Verzamelen is zijn grootste passie. Maar waar laat je al die spullen? De kracht van dit boek is vooral de bijzondere tekenstijl. In een beperkt kleurenpalet van groene, bruine en grijze tinten wordt een bijzondere wereld tot leven geroepen. Een wereld waarin de grens tussen mens en boom niet scherp getrokken kan worden. Door te spelen met lijnen en structuren ontstaat bijvoorbeeld een geheimzinnig bos waarin als je goed kijkt menselijke en dierlijke figuren loskomen uit de achtergrond. Op andere pagina's speelt de illustrator met kleine losse tekeningetjes, bijvoorbeeld de pagina waarop Kobe in allerlei gekke posities het museumpubliek probeert te vermaken en de spread die de honderden objecten toont die Kobe heeft verzameld. Deze en andere pagina's stimuleren de lezer om met verwondering te kijken naar details en te zoeken naar overeenkomsten en verschillen. Een grote inspiratiebron om zelf aan het verzamelen en categoriseren te slaan. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051169843

Titel Kobe maakt een museum
Auteur Ashild Kanstad Johnsen
Secundaire auteur Paula Stevens
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2014]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Kubbe lager museum. - Oslo : Gyldendal Norsk Forlag AS, 2010
ISBN 9789051169843
PPN 370100786
Rubriekscode 623
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verzamelen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Verzamelen