At any price
DVD

At any price ([2014])/ Dennis Quaid, Zac Efron, directed by Ramin Bahrani

Henry Whipple is een boer en ambitieus zaadverkoper uit Iowa die trots is op zijn topverkopen, maar zijn succes wordt bedreigd door een rivaal. Henry wil dat zijn zoon Dean in de familiezaak komt werken, maar Dean wil autocoureur worden.

Recensie

Amerikaans drama uit 2012 van Ramin Bahrani (Manpush cart; Chop shop; Goodbye Solo), met Dennis Quaid en Zac Efron. Henry Whipple is een boer en zaadverkoper uit Iowa. Hij vertelt trots aan iedereen dat hij topverkopen haalt in de omliggende gebieden, maar de laatste tijd wordt zijn succes bedreigd door zijn rivaal Jim Johnson. Henry wil dat zijn zoon Dean in de familiezaak komt werken, maar Dean wil autocoureur van beroep worden. Henry neemt wanhopige maatregelen om zijn verkoopcijfers op te krikken, terwijl Dean probeert geld bij elkaar te krijgen om te kunnen deelnemen in een belangrijke race, wat uiteindelijk zijn toegang tot een beter leven moet brengen. De film is wisselend ontvangen door het publiek omdat deze regisseur tot nog toe films had gemaakt over het immigrantenleven in de Verenigde Staten. De verwachtingen klopten niet met dit klassieke Hollywood drama. Clark Douglas (Dvd Verdict,i) geeft 95 (van 100) punten en vindt dat de film dieper en rijker is, een reis in de ziel van een gecompliceerde man en een onderzoek naar welke schade een uit de hand gelopen arbeidsethos kan toebrengen en vindt het 'an extraordinarily powerful film'. David Rooney (Hollywood Reporter,i) ziet aangename ouderwetse kwaliteit, een intelligent script en zeer goed geacteerd.

Specificaties

Engels

Titel At any price
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ramin Bahrani ; Dennis Quaid ; Zac Efron
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Filmfreak, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Black Bear Pictures, 2012
PPN 371653568
Genre familieroman - psychologische roman
Thematrefwoord Vader-zoon relatie
Taal Engels