The silence
DVD

The silence ([2014])/ [starring] Ulrich Thomsen, directed by Baran bo Odar

Een dertienjarig meisje verdwijnt spoorloos in een korenveld op het Duitse platteland en wordt vermoord teruggevonden op exact dezelfde plaats als waar 23 jaar eerder de elfjarige Pia werd verkracht en vermoord.

Aanwezigheid

Recensie

Duitse psychologische thriller uit 2010 geregisseerd door de Zwitser Baran bo Odar, met Ulrich Thomsen, Wotan Wilke Möhring e.a. Oorspronkelijke titel: Das letzte Schweigen. Gebaseerd op de bestseller Das Schweigen van Jan Costin Wagner. Een dertienjarig meisje verdwijnt spoorloos in een korenveld op het |Duitse platteland en wordt vermoord teruggevonden op exact dezelfde plaats als waar 23 jaar eerder de elfjarige Pia werd verkracht en vermoord. Zowel de daders van de eerste moord als de moeder van Pia en een gepensioneerde politieagent worden gedwongen de ellende van twintig jaar eerder onder ogen te zien. Jason Panella (Dvd Verdict,i) geeft 90 (van 100) punten en vindt het een prachtige, goedgemaakte en goed geacteerde film, maar wel wat deprimerend. Cinema.nl geeft 3 (van 5) sterren: 'Uiterst grimmige thriller, die vooral de fans van de Deense serie The Killing zal kunnen bekoren.' Genomineerd voor Best Film en Best actress voor de German Film Critics Association 2011.

Specificaties

Duits

Titel The silence
Uniforme titel Das letzte Schweigen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Baran bo Odar ; Ulrich Thomsen
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Filmfreak, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid
Annotatie Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Duitsland, 2010 - Oorspronkelijke titel: Das letzte Schweigen
PPN 372452671
Genre thriller - psychologische roman
Taal Duits