Koningsland
Boek

Koningsland het ruimte-avontuur van Timon : een koningsdrama langs zeven planeten (maart 2014)/ Nanda Roep & Silvester Zwaneveld

Koningszoon Timon vlucht van planeet Castel omdat hij wordt belaagd door de afschuwelijke Shaytan. Tijdens zijn ruimte-avontuur bezoekt hij de zeven omringende planeten, die zijn gewijd aan de zeven zonden. Maar welke rol speelt zijn broer Zefi? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Koningsland is de verzamelnaam van een zevental planeten. Koningszoon Timon vlucht van planeet Castel, omdat hij achternagezeten wordt door Shaytan, afzichtelijke wezens. Hij komt terecht op elk van de zeven hem omringende planeten, waarbij telkens een van de zeven zonden beschreven wordt (vraatzucht, gierigheid, luiheid, wellust, ijdelheid, jaloezie en wraak). De aanval op zijn toekomstige koningschap komt echter uit onverwachte hoek. De humor in de talrijke dialogen en beschrijvingen, waarbij de auteur zich soms rechtstreeks tot de lezers wendt, zorgen ervoor dat de sfeer niet angstaanjagend wordt, al neemt de spanning gaandeweg toe. De verhaalconstructie (aankomst op de planeet - ontmoetingen - transport naar volgende planeet) zorgt voor een bepaalde voorspelbaarheid. De groei naar volwassenheid van de hoofdpersoon komt goed uit de verf. Elk planeetbezoek wordt voorafgegaan door een foto. Een onderhoudend verhaal voor lezers die houden van een samensmelting van (ruimte)avontuur en fantasy. Ruime druk. De bijgevoegde cd bevat orkestrale muziek, gecomponeerd bij het verhaal, plus het door de auteur gezongen nummer 'Koning', waarvan de tekst achterin is opgenomen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490983260 | 223 pagina's

Titel Koningsland : het ruimte-avontuur van Timon : een koningsdrama langs zeven planeten
Auteur Nanda Roep
Secundaire auteur Silvester Zwaneveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Apeldoorn] : Uitgeverij Nanda, maart 2014
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789490983260
PPN 370825608
Genre science-fiction
Thematrefwoord Sprookjesprinsen ; Monsters ; Ruimtevaart
Taal Nederlands