Postkantoor
Boek

Postkantoor (2014)/ Charles Bukowski, vertaald uit het Amerikaans door Susan Janssen ; met een voorwoord van Sticks

Het uitzichtloze bestaan van een jongeman wiens leven bepaald wordt door alcohol, mislukte liefdesverhoudingen en vergeefse pogingen zich te onttrekken aan het leefpatroon dat de maatschappij hem oplegt.

Aanwezigheid

Recensie

Debuutroman van de Amerikaanse schrijver (1920-1994) over het leven van Henry Chinaski, half-alcoholist en alter ego van Bukowski. Dat leven bestaat voornamelijk uit seks, alcohol, paardenraces en zeer weinig slaap. Er dreigt iets van regelmaat in Chinaski's bestaan te komen wanneer hij als postbode gaat werken, maar het geestdodende werk en conflicten met zijn starre bazen doen hem uiteindelijk toch weer tot het beroep van 'uitvreter' terugkeren. Elke moraliserende of zelfs maar zichzelf rechtvaardigende toon ontbreekt bij Bukowski, en dat maakt elk van zijn boeken tot een bevrijdende ervaring: de zelfkant van het bestaan zou wel eens de verstandigste manier van leven kunnen zijn. Onorthodoxe schrijvers als deze luchten op. Goede vertaling. Mickey Rourke speelde Chinaski in 'Barfly' en Matt Dillon in 'Factotum'. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789048819737 | 206 pagina's

Titel Postkantoor
Auteur Charles Bukowski
Secundaire auteur Susan Janssen ; Sticks
Type materiaal Boek
Editie Geheel herzien;
Uitgave Amsterdam : Lebowski Publishers, 2014
Overige gegevens 206 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Bezige Bij, 1977 - Vertaling van: Post office. - Los Angeles : Black Sparrow Press, 1975
ISBN 9789048819737
PPN 369867432
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Postbodes ; Alcoholisme ; Seksualiteit
Taal Nederlands