Donderdagskinderen
Boek

Donderdagskinderen ([2014])/ Nicci French, vertaald [uit het Engels] door Caecile de Hoog en Irving Pardoen ; kaart binnenwerk Maps Illustrated

Door gesprekken met de dochter van een oud-klasgenote wordt psychoanalytica Frieda Klein herinnerd aan een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd.

Aanwezigheid

Recensie

Als psychotherapeute Frieda Klein in Londen door een oud-klasgenote uit de Engelse stad Braxton wordt gevraagd eens te praten met haar lastige tienerdochter, wil ze geen nee zeggen. In twee gesprekken met de eerst heel dwarse Becky (15) vertelt deze ten slotte over de traumatische gebeurtenis die haar overkwam. Door een bepaalde formulering realiseert Frieda zich dat haar op haar vijftiende hetzelfde is overkomen, ook in Braxton. Ze besluit terug te gaan naar de stad en het huis waaruit ze op haar zestiende wegliep, en zoekt haar moeder op. Die is daar niet blij mee en dan begint voor Frieda een moeilijke zoektocht naar wat zich in 1989 nu precies heeft afgespeeld. Onder pseudoniem schrijft het Engelse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sean French (1959) psychologische thrillers. Deze goedvertaalde vierde in de Frieda Klein-serie volgt op de bestseller 'Wachten op woensdag'. Het heel boeiende, spannende verhaal heeft een uitstekende plot en subplots, een heel menselijke hoofdpersoon en een niet heel verrassende, maar vakkundig uitgewerkte ontknoping. Omslagfoto in kleur van meisje in een kale ruimte. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789041416322 | 378 pagina's

Titel Donderdagskinderen
Auteur Nicci French
Secundaire auteur Caecile de Hoog
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Anthos, [2014]
Overige gegevens 378 pagina's - plattegrond - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Thursday's children. - London : Michael Joseph, 2014
ISBN 9789041416322
PPN 369634926
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een Frieda Klein thriller
Boek

Een Frieda Klein thriller (2011-2018)

vol. dl. 4
Uitgeleend
Nicci French