De heilige geschiedenis
Boek

De heilige geschiedenis het verhaal volgens engelen, mystici en andere bovennatuurlijke wezens ([2014])/ Jonathan Black, vertaling [uit het Engels]: Wilma Wedman

Studie van mystieke visioenen, engelen en andere bovennatuurlijke verschijnselen in verhalen uit de hele wereld sinds de schepping om zo te komen tot een samenhangend verslag van deze wereld.

Aanwezigheid

Recensie

In de inleiding stelt de auteur (uitgever die filosofie en theologie studeerde) de vraag of het mogelijk is om een samenhangend verslag van de wereld tevoorschijn te laten komen als je alle verhalen combineert waarin sprake is van mystieke visioenen, de tussenkomst van engelen en paranormale ervaringen. En vervolgens vertelt hij 47 verhalen gebaseerd op o.a. sprookjes, de Griekse, Egyptische, Indiase en Noorse mythologie, gedachtengoed van bekende filosofen en schrijvers, fragmenten uit de bijbel, de kabbala en het boeddhisme. Deze zijn chronologisch, op basis van de geschiedenis geordend. Aan het einde van deze verhalen wordt een conclusie getrokken en worden nog meer gegevens met elkaar verbonden. De hoeveelheid kennis van de schrijver is indrukwekkend en het boek is een serieuze studie te noemen. Maar niet alle combinaties worden verantwoord: is bijvoorbeeld het sprookje van Assepoester echt een moderne versie van het verhaal van Isis en Osiris? Wie daar geen punt van maakt heeft aan dit boek een ware schat aan verhalen en stof om verder over na te denken. Geïllustreerd met historische zwart-wittekeningen. Bevat veel noten met literatuurverwijzingen (49 p.), een bibliogragie en een alfabetisch register.

Specificaties

Nederlands | 9789021555348 | 542 pagina's

Titel De heilige geschiedenis : het verhaal volgens engelen, mystici en andere bovennatuurlijke wezens
Auteur Jonathan Black
Secundaire auteur Wilma Wedman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Servire, [2014]
Overige gegevens 542 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The sacred history. - London : Quercus Editions, (c)2013
ISBN 9789021555348
PPN 363083456
Rubriekscode 423
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engelen; Verhalen ; Mythologische figuren; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Engelen