Fat Kid Rules the World
DVD

Fat Kid Rules the World ([2014])/ [starring] Jacob Wysocki, Matt O'Leary, directed by Matthew Lillard

Een 17-jarige jongen, eenzaam en te dik, wil zelfmoord plegen, maar wordt gered door een dakloze straatmuzikant die bezig is een punkband op te richten.Troy (17-jaar) is te dik en wil zelfmoord plegen. Hij wordt gered door de dakloze Marcus, die bezig is een punkband op te richten. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Regiedebuut van acteur Matthew Lillard met Jacob Wysocki (Pitch perfect), Matt O'Leary en Billy Campbell. Het verhaal is gebaseerd op een young adult-roman van KL Going.* De 17-jarige Troy is te dik, eenzaam en wil zelfmoord plegen. Wanneer hij voor de bus springt wordt hij gered door Marcus, een oud-schoolgenoot die dakloos is en verslaafd aan drugs. Marcus probeert eerst te profiteren van Troy door een beloning te vragen voor het redden van zijn leven, maar later stelt hij hem voor om drummer te worden in zijn nieuw op te richten punkband - hoewel Troy volstrekt onmuzikaal is - en ontstaat er een voorzichtige vriendschap. S. Jhoanna Robledo (Common Sense Media, i) geeft 3 (van 5) sterren. Zij vindt de thema's zwaar, maar de film hartverwarmend, geloofwaardig en bevredigend. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Fat Kid Rules the World
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Matthew Lillard ; Jacob Wysocki ; Matt O'Leary ; KL Going
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op een boek van KL Going. - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2013
PPN 37254360X
Thematrefwoord Dik zijn ; Vriendschap
Taal Engels