Nederland in de wereld
Boek

Nederland in de wereld de buitenlandse politiek van Nederland (2014)/ Duco Hellema

Historisch overzicht van de Nederlandse buitenlandse politiek vanaf de zestiende eeuw tot heden, met name in de twintigste eeuw.

Recensie

In 1995 verscheen de eerste editie van 'Buitenlandse politiek van Nederland', inmiddels hét Nederlandstalige standaardwerk over de buitenlandse betrekkingen van Nederland, van de hand van de Utrechtse hoogleraar Hellema. De nadruk ligt daarbij op een chronologische en thematische bespreking van de ontwikkelingen na de Tweede Wereldoorlog. In de daaropvolgende jaren verschenen geactualiseerde edities; in 2014 de vijfde. In vergelijking met de voorgaande editie (uit 2010) is een nieuw slothoofdstuk toegevoegd ('De nieuwe zakelijkheid'), met aandacht voor de relevante ontwikkelingen van de laatste jaren, de kabinetten-Rutte, gerangschikt rond thema's als mondiale ontwikkelingen (financiële crisis), Europese integratie ('Euroscepsis'), veiligheidsbeleid (bijdrage aan vredesoperaties), ontwikkelingssamenwerking (bezuinigingen en eigenbelang). Ook de nuttige uitgebreide bibliografie en register zijn aangepast.

Specificaties

Nederlands | 9789000334995 | 516 pagina's

Titel Nederland in de wereld : de buitenlandse politiek van Nederland
Auteur Duco Hellema
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk, geheel geactualiseerd;
Uitgave Houten : Spectrum, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, 2014
Overige gegevens 516 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Oorspronkelijke titel: Buitenlandse politiek van Nederland. - Utrecht : Het Spectrum, 1995. - (Aula)
ISBN 9789000334995
PPN 369873238
Rubriekscode 336
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Buitenlandse politiek; Geschiedenis
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Buitenlandse politiek