Problemen met een python
Boek

Problemen met een python (2014)/ Jeremy Strong, met tekeningen van Scoular Anderson ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Charlotte Bakker ; redactie: Nicoline Meutstege

Anton moet een week op de python van zijn vriend Jeroen passen. Hij neemt hem mee naar school. Maar dan ontsnapt de slang. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar, makkelijk lezen.

Recensie

Anton moet een week op de python van zijn vriend Jeroen passen. Hoewel hij bang is voor het beest, heeft Anton snode plannen. Zo jaagt hij zijn zus schrik aan in de badkamer waar hij de python verstopt en daarna neemt hij het beest mee naar school. Niemand - zeker kalsgenootje Linda niet - gelooft dat er een slang op school is. Tijd om Linda een lesje te leren. De tekst is gezet in een dyslexie vriendelijk lettertype. Overzichtelijke tekstblokken met zeer ruime interlinie en veel witregels, AVI-E4. Elf paginagrote en een fiks aantal kleinere pentekeningen, die deels krasserig zijn ingekleurd, vormen het illustratieve deel. Sommige illustraties bevatten tekstballonnen waarin gedachten staan of waarvan de tekst deel uitmaakt van het verhaal. De vertaling is soms wat stroef ('was er een drama aan de hand'). Jammer dat het verhaal wel een kop heeft, maar geen duidelijke staart. Het is een open einde, waarbij wel zonneklaar is waar de slang zich bevindt. Maakt deel uit van de reeks 'Piraatjes'*, maar niet als zodanig herkenbaar. Alleen de titel op de rug geeft de reeks aan. Met meelees-cd (ca. 70 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055296088 | 59 pagina's

Titel Problemen met een python
Auteur Jeremy Strong
Secundaire auteur Scoular Anderson ; Charlotte Bakker ; Nicoline Meutstege
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2014
Overige gegevens 59 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Problems with a python. - Edinburgh : Barrington Stoke, (c)2013
ISBN 9789055296088
PPN 371637457
Genre dierenleven
Thematrefwoord Slangen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Piraatjes
Boek

Piraatjes (2012-...)

vol.
Uitgeleend