Rekenen met... De kraai die dorst had
Boek

Rekenen met... De kraai die dorst had (2012)/ auteur: Ban Har Yeap, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Pascale Kopmels ; extra illustraties: Mignon Kuipers

Via het verhaal 'De kraai die dorst had' oefen je spelenderwijs onder meer de begrippen volume, gewicht en kracht en de verdamping van water . Met kleurenillustraties, beschrijfbare pagina's, tips voor opvoeders, leerdoelen en twee werkbladen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rekenen saai? Dat dacht ik niet! In dit stevige rekenprentenboek waarin een slimme kraai de hoofdrol speelt, passeren diverse rekenkundige begrippen - verpakt in een pakkende verhaalvorm - de revue. Het zet kinderen aan tot nadenken en biedt diverse suggesties voor leuke en betekenisvolle rekenactiviteiten. Bij alle verhaaltjes, rijmpjes en opdrachten staat telkens het leerdoel vermeld. Leerdoelen lopen in deze uitgave uiteen van verheldering van begrippen (leeg, vol, halfvol, gewicht, kracht, volume) tot aan tellen. Aan bod komen tellen en optellen tot en met tien en tellen met sprongen van twee. De tekst wordt ondersteund door grappige, kleurrijke en aansprekende illustraties die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de rekenkundige verhelderingen. Op de geplastificeerde pagina's kun je schrijven met een uitwisbare stift. Achterin zit een werkblad, dat ook gedownload kan worden. De kaartjes kun je bewaren in het plastic mapje achterin. Nederlandse bewerking van een uitgave die deel uitmaakt van de rekenmethode 'Rekenwonders'* uit Singapore. Er is ook een algemene handleiding** uitgegeven. De auteur voelt uitmuntend aan hoe kinderen op speelse wijze prettig en goed leren rekenen. Erg informatief, leerzaam én leuk voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, voor thuis en school.

Specificaties

Nederlands | 9789461181244 | 32 pagina's

Titel Rekenen met... De kraai die dorst had
Uniforme titel De kraai die dorst had
Auteur Ban Har Yeap
Secundaire auteur Pascale Kopmels ; Mignon Kuipers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlissingen] : Bazalt, 2012 - [Den Haag] : HCO
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
ISBN 9789461181244
PPN 343687682
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Rekenwonders
Boek

Rekenwonders de Singapore aanpak : rekenprentenboek Groep 1-2 (2012)

vol.
Uitgeleend