Rekenen met... Goudlokje
Boek

Rekenen met... Goudlokje (2012)/ auteur: Ban Har Yeap, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Pascale Kopmels ; extra illustraties: Mignon Kuipers

Via het sprookje van 'Goudlokje' oefen je spelenderwijs onder meer de begrippen groot, middelgroot en klein en basisvormen als het vierkant . Met kleurenillustraties, beschrijfbare pagina's, tips voor opvoeders, leerdoelen en twee werkbladen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

In dit rekenprentenboek, onderdeel van de methode 'Rekenwonders'* is gebruikgemaakt van het sprookje Goudlokje. Bij toeval komt Goudlokje in het huis van een grote, middelgrote en kleine beer. Daar eet ze pap, zit op een stoel en ligt ze in bed, tot de beren thuis komen. Elke situatie, die op een spread in heldere kleuren is afgebeeld, roept een rekenactiviteit op. Zo oefenen kinderen begrippen als groot, middelgroot, klein, kleiner en groter en vormen als driehoek, rechthoek, vierkant, vijf- en zeshoek. De kinderen worden uitgedaagd om lijnen te trekken tussen voorwerpen en de beren. Het papier is te beschrijven met uitwisbare whiteboardstiften. De plaatjes van de werkbladen achterin kunnen worden bewaard in het plastic mapje achterin; ze zijn ook te downloaden. Het is jammer dat de opdrachten met de beren die aan tafel gaan, nog doorgaan, terwijl het verhaal al is afgelopen. De combinatie van de eenvoudige begrippen en lastige vormen is ongelukkig gekozen. Bevat bij elke situatie suggesties, bestemd voor de volwassene, een pagina met aanwijzingen en een overzicht van de leerdoelen. Bij de serie is ook een algemene handleiding** verkrijgbaar. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar en volwassene, zowel thuis als op school, een leuke manier om samen handelend te rekenen.

Specificaties

Nederlands | 9789461181237 | 32 pagina's

Titel Rekenen met... Goudlokje
Uniforme titel Goudlokje
Auteur Ban Har Yeap
Secundaire auteur Pascale Kopmels ; Mignon Kuipers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlissingen] : Bazalt, 2012 - [Den Haag] : HCO
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
ISBN 9789461181237
PPN 343687879
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Rekenwonders
Boek

Rekenwonders de Singapore aanpak : rekenprentenboek Groep 1-2 (2012)

vol.
Uitgeleend