Rekenen met... Haas en Schildpad
Boek

Rekenen met... Haas en Schildpad (2012)/ auteur: Ban Har Yeap, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Pascale Kopmels ; extra illustraties: Mignon Kuipers

Via de fabel 'Haas en Schildpad' oefen je spelenderwijs ondermeer begrippen rondom snelheid en beweging. Met kleurenillustraties, beschrijfbare pagina's, tips voor opvoeders, leerdoelen en twee werkbladen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Nederlandse bewerking van een visueel rekenprentenboek voor jonge kinderen uit groep 1 en 2 bij de reken- en wiskundemethode 'Rekenwonders'*. Deze methode wordt op de meeste basisscholen in Singapore succesvol gebruikt. In dit deel is de fabel van Haas en Schildpad het speelse uitgangspunt voor concrete rekenactiviteiten op het gebied van getalbegrip, meten en meetkunde. De beoogde leerdoelen die aansluiten bij de verschillende ontwikkelingsniveaus van vier- tot en met zesjarigen zijn onder meer: plaats en volgorde benoemen (eerste, tweede, derde); hoeveelheden tellen; gebeurtenissen ordenen; begrippen voor tijd en afstand gebruiken (sneller dan, langzamer dan, dichterbij). Geplastificeerde paginagrote illustraties in vrolijke kleuren tonen scènes uit het verhaal. Aan de onderkant staan suggesties voor een activiteit met vermelding van het leerdoel. Het kind kan in het boek schrijven en tekenen met een uitwisbare whiteboardstift. Achterin staan twee werkbladen met kaartjes die gebruikt kunnen worden bij de activiteiten; ze kunnen bewaard worden in het plastic mapje achterin en ook worden gedownload. Met een korte handleiding voor leerkrachten en ouders, evenals een schema met alle leerdoelen. Bij de serie is ook een algemene handleiding** verkrijgbaar. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461181251 | 32 pagina's

Titel Rekenen met... Haas en Schildpad
Uniforme titel Haas en Schildpad
Auteur Ban Har Yeap
Secundaire auteur Pascale Kopmels ; Mignon Kuipers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlissingen] : Bazalt, 2012 - [Den Haag] : HCO
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
ISBN 9789461181251
PPN 343687925
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Rekenwonders
Boek

Rekenwonders de Singapore aanpak : rekenprentenboek Groep 1-2 (2012)

vol.
Uitgeleend