Rekenen met... Sjaak en de bonenstaak
Boek

Rekenen met... Sjaak en de bonenstaak (2012)/ auteur: Ban Har Yeap, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Pascale Kopmels ; extra illustra.ties: Mignon Kuipers

Via het sprookje van 'Sjaak en de bonenstaak' oefen je spelenderwijs onder meer vooruit - en terugtellen tot tien en de betekenis van geld . Met kleurenillustraties, beschrijfbare pagina's, tips voor opvoeders, leerdoelen en twee werkbladen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Dit rekenprentenboek wil kinderen van 4 t/m 6 jaar rekenkundige begrippen laten ontdekken. In een ontspannen sfeer wordt samen met een volwassene het sprookje 'Sjaak en de bonenstaak' gelezen, waarna de opdrachten, al dan niet met concreet materiaal, worden gedaan. Er wordt zonder prestatiedrang genoten van het rekenen en daardoor het prettigst en best geleerd. De leerdoelen staan telkens onderaan de kleurenillustratie. Zo telt het kind tot tien, leert de begrippen hoogte en lengte en praat over de betekenis van geld. In het stevige boek staan eenvoudige tekeningen in heldere kleuren. Op de glanzende, geplastificeerde bladen kan met een uitwisbare whiteboardstift worden geschreven. Achterin bevinden zich twee uitknipbladen (die ook te downloaden zijn); voor de losse kaartjes is een plastic envelop beschikbaar op de binnenzijde van het omslag achterin. Dit boek is de Nederlandse bewerking van een onderdeel van de rekenaanpak in scholen in Singapore. Het boek uit de serie 'Rekenwonders'* is prima geschikt om samen met rekenen bezig te zijn. Zo doet het kind positieve rekenervaringen op en krijgt de volwassene inzicht in hoe het kind zijn eerste stappen op rekengebied zet. Bij de serie is ook een algemene handleiding** verkrijgbaar. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461181220 | 32 pagina's

Titel Rekenen met... Sjaak en de bonenstaak
Uniforme titel Sjaak en de bonenstaak
Auteur Ban Har Yeap
Secundaire auteur Pascale Kopmels ; Mignon Kuipers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlissingen] : Bazalt, 2012 - [Den Haag] : HCO
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
ISBN 9789461181220
PPN 343687852
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Rekenwonders
Boek

Rekenwonders de Singapore aanpak : rekenprentenboek Groep 1-2 (2012)

vol.
Uitgeleend