Rekenen met... Tim en de wolf
Boek

Rekenen met... Tim en de wolf (2012)/ auteur: Ban Har Yeap, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Pascale Kopmels ; extra illustraties: Mignon Kuipers

Via het verhaal over Tim en de wolf oefen je spelenderwijs onder meer tellen tot en met twaalf, gelijke groepen maken en de dagen van de week. Met kleurenillustraties, beschrijfbare pagina's, tips voor opvoeders, leerdoelen en twee werkbladen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit rekenprentenboek, onderdeel van de rekenmethode 'Rekenwonders'*, gaat over de herder Tim die met zijn twaalf schapen op pad gaat. Voor de grap roept hij steeds dat er een wolf in de buurt is. Maar als de wolf er echt is, komen zijn vriendjes hem niet meer helpen. Hij wordt een week gevolgd. Elke situatie, afgebeeld op een spread, roept rekenactiviteiten op. Zo kunnen kinderen oefenen: tellen tot en met twaalf, tellen met sprongen van twee, drie en vier, schrijven van de cijfers tot en met negen, het maken van gelijke groepen, erbij- en eraf-situaties en de dagen van de week. Steeds worden kinderen uitgedaagd om de schapen te tellen en het getal in het boek erbij te leggen of te schrijven. Het glimmende papier is te beschrijven met uitwasbare whiteboardstiften, terwijl de cijfers en plaatjes van dieren en de dagen van de week uitgeknipt kunnen worden. Achterin is een plastic mapje beschikbaar om ze op te bergen. Deze kaartjes kunnen ook worden gedownload. Bevat bij elke situatie suggesties, bestemd voor de volwassene, een pagina met aanwijzingen en een overzicht van de leerdoelen. Bij de serie is ook een algemene handleiding** verkrijgbaar. Voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar en volwassene (ouder, leerkracht) een leuke manier om samen handelend met rekenen bezig te zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789461181213 | 32 pagina's

Titel Rekenen met... Tim en de wolf
Uniforme titel Tim en de wolf
Auteur Ban Har Yeap
Secundaire auteur Pascale Kopmels ; Mignon Kuipers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlissingen] : Bazalt, 2012 - [Den Haag] : HCO
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
ISBN 9789461181213
PPN 34368781X
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Rekenwonders
Boek

Rekenwonders de Singapore aanpak : rekenprentenboek Groep 1-2 (2012)

vol.
Uitgeleend