Rekenen met... Twee kleine vogeltjes
Boek

Rekenen met... Twee kleine vogeltjes (2012)/ auteur: Ban Har Yeap, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Pascale Kopmels ; extra illustraties: Mignon Kuipers

Via het verhaal over twee vogels oefen je spelenderwijs onder meer tellen tot en met tien, getalgroepen maken en over patronen en reeksen. Met kleurenillustraties, beschrijfbare pagina's, tips voor opvoeders, leerdoelen en twee werkbladen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Nederlandse versie van een rekenprentenboek uit Singapore, met inzichten die de inspirerende wegbereiders zijn geworden van deze wereldwijd verbreide rekenaanpak en -en methode 'Rekenwonders'. In dit mooi vormgegeven boekje spelen twee vogeltjes de hoofdrol: 'zij zitten op een hek - de een heet Julia, de ander heet Jack'. Kinderen worden uitgenodigd om de denkpet op te zetten, maar ook om zelf aan de slag te gaan en te beredeneren hoeveel vogels er zijn, hoeveel er wegvliegen, hoeveel erbij komen. Op speelse wijze is aandacht besteed aan: tellen tot en met vijf, synchroon tellen, erbij- en eraf-situaties, hoeveelheden classificeren, getalgroepen, patronen en reeksen. De opzet is heel aansprekend: heldere, gestructureerde kleurenillustraties; weinig tekst, korte denk- en doe-opdrachten, didactische tips voor ouders en leerkrachten, gedifferentieerd verwerkingsaanbod. Gedrukt op geplastificeerd papier waar je met een afwisbare stift op kunt schrijven. De rekenopgaven gaan van concreet naar abstract. Twee werkbladen achterin horen bij enige opdrachten; je kunt ze ook downloaden. Bij de serie is ook een algemene handleiding** verkrijgbaar. Een uitermate aansprekende uitgave, met tips voor ouders en leraren. Voor school en thuis, vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461181206 | 32 pagina's

Titel Rekenen met... Twee kleine vogeltjes
Uniforme titel Twee kleine vogeltjes
Auteur Ban Har Yeap
Secundaire auteur Pascale Kopmels ; Mignon Kuipers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlissingen] : Bazalt, 2012 - [Den Haag] : HCO
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
ISBN 9789461181206
PPN 343687747
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Rekenwonders
Boek

Rekenwonders de Singapore aanpak : rekenprentenboek Groep 1-2 (2012)

vol.
Uitgeleend