Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De geur van sterfelijkheid
Boek

De geur van sterfelijkheid (maart 2014)/ Simon Beckett, vertaling [uit het Engels]: Annoesjka Oostindiër

Terwijl de politie en een forensisch expert in een dorpje in Norfolk jagen op de moordenaar van verschillende jonge vrouwen, begint de gemeenschap uit elkaar te vallen.

Recensie

De Britse forensisch antropoloog David Hunter (opgeleid op de Amerikaanse 'Body Farm') heeft zich na een persoonlijke tragedie teruggetrokken als huisarts in een dorpje in Norfolk. Maar als twee jongens uit het dorp een al in verregaande staat van ontbinding verkerend lijk vinden, ontdekt de politie zijn expertise en roept zijn hulp in. Het slachtoffer is een jonge vrouw en als er een tweede vrouw verdwijnt, begint voor Hunter en de politie een race tegen de klok om de dader te vinden. In het dorp is iedereen in rep en roer en iedereen verdenkt iedereen. Goed gecomponeerd, heel spannend misdaadverhaal vol forensische details, mooie Engelse dorpssfeer, een goed plot, overtuigend neergezette hoofdpersonen en een verrassend einde. De journalist/auteur schreef sindsdien meer thrillers rond David Hunter. Deze roman stond op de shortlist voor de prestigieuze CWA Duncan Lawrie Dagger 2006 (opvolger van de CWA Gold Dagger) en kreeg vier sterren in VN's Detective & Thrillergids 2006. Kleine druk en ruime marges.

Specificaties

Nederlands | 9789021810058 | 367 pagina's

Titel De geur van sterfelijkheid
Auteur Simon Beckett
Secundaire auteur Annoesjka Oostindiër
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, maart 2014
Overige gegevens 367 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Sijthoff, 2006 - Vertaling van: The chemistry of death. - London [etc.] : Bantam Press, 2006
ISBN 9789021810058
PPN 369830601
Genre thriller
Taal Nederlands