Like father, like son
DVD

Like father, like son ([2014])/ [starring] Fukuyama Masaharu, directed by Koreeda Hirokazu

De ouders van de zesjarige Keita krijgen te horen dat hij na de geboorte verwisseld is met het kind van een ander echtpaar.

Aanwezigheid

Recensie

Familiedrama uit 2013 van de Japanse regisseur Kore-eda Hirokazu (I wish; Nobody knows). Architect Ryota en zijn vrouw Midori voeden hun zoontje Keita liefdevol, maar ook veeleisend en streng op. Onverwacht krijgen ze een bericht van het ziekenhuis: ze hebben zes jaar geleden de verkeerde baby mee naar huis gekregen. De ouders van Keita maken kennis met hun 'echte' kind Ryusei en zijn ouders, een vrolijk, wat chaotisch winkeliersechtpaar. De kinderen gaan bij elkaar logeren en hun ouders staan voor een moeilijke beslissing: ruilen ze hun kinderen? Kevin Toma (Volkskrant 21-11-'13) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) Kore-eda werpt zo interessante vragen op over ouderschap en vaderlijke liefde, die net iets te gemakkelijk aan de kant worden geschoven door de soms zwart-witte tegenstellingen tussen de families, en het moralistische slot. (...) Het getuigt van Kore-eda's meesterschap dat het potentieel drakerige of zwaarmoedige gegeven van Like Father, Like Son nooit over de kop gaat. (...) Als kinderregisseur blijkt Kore-eda dan toch weer op eenzame hoogte te staan. (...)' Winnaar van de juryprijs in Cannes.

Specificaties

Japans

Titel Like father, like son
Uniforme titel Soshite chichi ni naru
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Fukuyama" Masahuru ; Koreeda" Hirokazu
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (121 min.) - kleur, geluid
Annotatie Japans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Japan, 2013 - Oorspronkelijke titel: Soshite chichi ni naru
PPN 371675308
Genre familieroman - psychologische roman
Thematrefwoord Vader-zoon relatie ; Persoonsverwisselingen
Taal Japans