Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Nature's microworld
DVD

Nature's microworld ([2014])/ narrated by Steve Backshall, series producer Doug Mackay-Hope

Natuurserie waarin in zestien afleveringen vele verschillende ecosystemen over de hele aarde worden bestudeerd, zoals de Galapagoseilanden, de Serengeti, het Amazonegebied, de Okavango delta en het Groot Barrièrerif.

Aanwezigheid

Recensie

BBC-natuurserie uit 2012 waarin in zestien afleveringen vele verschillende ecosystemen over de hele aarde worden bestudeerd. In elke aflevering staat een gebied centraal zoals de Galapagoseilanden, de Serengeti, het Amazonegebied, de Okavango delta, het Groot Barrièrerif, Yellowstone park, Spitsbergen en de Schotse hooglanden. Maar er is ook een aflevering over de relatie tussen de mens en insecten. Elk gebied vormt een complexe en unieke microwereld waarin bijzondere diersoorten leven. Er wordt ingegaan op o.a. het ontstaan van het gebied, de onderlinge relaties, de invloed van natuurkrachten en het rijke dierenleven. Bioloog Steve Backshall presenteert de serie. Volkskrant (24-8-'13) noemt het een '(...) klassieke documentaireserie (...). In Engelse media werd de serie bekritiseerd om zijn vluchtigheid. Een half uur zou te kort zijn om de evolutionaire ontwikkeling van de Galapagoseilanden wetenschappelijk te verklaren. Maar over één ding waren critici het eens: de beelden zijn fenomenaal.' Een fascinerende serie, uitgezonden door de NTR.

Specificaties

Engels | 8715664109977

Titel Nature's microworld
Uniforme titel Planet earth : microworlds
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Doug Mackay-Hope ; Steve Backshall
Type materiaal DVD
Uitgave Utrecht : Dutch Filmworks, [2014]
Overige gegevens 4 dvd-video's (470 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9)
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Label- en omslagtitel: Planet earth : microworlds - Videoversie van het televisieprogramma: Groot-Brittannie : BBC, 2012
ISBN 8715664109977
PPN 372726763
Rubriekscode 578
Taal Engels
Onderwerp algemeen Ecosystemen; Natuurleven
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven