Feest in 't knutselbos
Boek

Feest in 't knutselbos knuffels en cadeautjes naaien : voor beginners en gevorderden! ([2014])/ made by Inge Snuffel, Mamarina, foto's: Jelle Wildiers, Elise Vercauteren

Stapsgewijze uitleg met patronen en werktekeningen van vijftien knuffeldieren, stokpoppen en toebehoren van stof en vilt.Naai knuffeldieren, stokpoppen en toebehoren van stof en vilt. Stapsgewijze uitleg met patronen en werktekeningen van vijftien knuffels enz. Met tussendoor een verhaal voor kleuters en kleurenfoto's van de eindresultaten. Voor ouders e.a. met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van het verhaaltje over Loesje de Vos die een uitnodiging krijgt voor het feestje van Tijl de Uil worden patronen en werktekeningen gegeven van een aantal zelf te maken knuffeldieren, stokpoppen en toebehoren. Het eenvoudige verhaal, dat steeds een dubbele bladzijde beslaat, wordt door het hele boek heen afgewisseld met de patronen. Het verhaal is gericht op kinderen van een jaar of vier. De patronen zijn echter gericht op volwassenen en wellicht kunnen handige oudere kinderen hen helpen. Ze worden stapsgewijs, soms met werktekeningen, uitgelegd. De knuffels zijn gemaakt van vilt en stof en kunnen met de naaimachine worden gemaakt. De patronen variëren in moeilijkheidsgraad maar enige basiskennis van naaitechnieken is wel noodzakelijk. De auteurs werken niet altijd volgens 'het boekje', maar proberen bepaalde technieken wat makkelijker te maken. Ruime, goed verzorgde lay-out met veel aantrekkelijke kleurenfoto's van de eindresultaten. Het vierkante boek heeft een inhoudsopgave, twee losse patroonbladen en een aantrekkelijke gekleurde omslagillustratie. Voor o.a. (groot)moeders van jonge kinderen, om het verhaal aan ze voor te lezen en de knuffeldieren voor hen te maken.

Specificaties

Nederlands | 9789461312600 | 155 pagina's

Titel Feest in 't knutselbos : knuffels en cadeautjes naaien : voor beginners en gevorderden!
Auteur Inge Snuffel
Secundaire auteur Mamarina" ; Jelle Wildiers
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Uitgeverij Van Halewyck, [2014] - Baarn : Forte Uitgevers BV
Overige gegevens 155 pagina's - illustraties - 21 × 21 cm - 2 patroonbladen
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789461312600
PPN 371748429
Rubriekscode 625.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knuffels; Naaipatronen ; Lappenpoppen; Naaipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Naaien