Kerstfeest in het dierenbos
Boek

Kerstfeest in het dierenbos ([2013])/ tekst Ejam Winderix, illustraties Lieve Boumans ; concept: Lieve Boumans ; foto's: Diapress

De Kerstman en Rudolf brengen met de slee cadeautjes naar een huis in het bos. Maar de dieren willen ook zo graag cadeautjes. Prentenboek met kleurrijke fotomontages van de Kerstman en bosdieren in sneeuwlandschappen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De Kerstman bezoekt met zijn slede en het rendier Rudolf het dierenbos om cadeaus in een huisje te brengen. Geschenken, dat willen de dieren ook wel! Er zijn er veel en ze praten: een egel, muis, edelhert, eekhoorn, vos, gaai, kraai, uil, everzwijn en een roodborstje. Voor ieder dier heeft de Kerstman iets meegebracht, zoals een wortel, noten, een warme muts en sjaal en een appel. De plot is erg mager en voorspelbaar. De illustraties, steeds over dubbele pagina's, zijn samengestelde kleurenfoto's van sneeuwlandschappen, waar de figuren vrijstaand in zijn gemonteerd. Ze staan in los verband bij elkaar. Onduidelijk is naar wie ze kijken. In ieder geval niet naar elkaar of naar de Kerstman. Kinderen zullen vooral bezig zijn met het aanwijzen van de dieren en hun geschenken. Achterin staat de tekst van een kerstlied in vier kwatrijnen. De muziek moet men er zelf bij verzinnen. Het boek sluit af met een recept in volwassen taal om voor de Kerstman koekjes te bakken. De essentie van het geheel is: 'Kerstman deelt cadeaus uit'. Wat kun je in dit boek anders van hem verwachten? Gewatteerd omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088462351

Titel Kerstfeest in het dierenbos
Auteur Ejam Winderix
Secundaire auteur Lieve Boumans
Type materiaal Boek
Uitgave [Zandhoven] : Olala, [2013]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
ISBN 9789088462351
PPN 371708168
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands