Narwal
Boek

Narwal ([2014])/ Katie Marsico, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Hoe leven narwals, waar wonen ze en hoe vangen ze hun prooi? Eenvoudige informatie over deze walvissen, die in het noordpoolgebied leven. Met grote kleurenfoto's. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Binnen de subserie 'Dieren in beeld'* van de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek' wordt ingegaan op een bijzondere walvissoort, namelijk de narwal. De informatie wordt aangereikt door realistische, grote kleurenfoto's. Deze foto's zijn pakkend, mooi en trefzeker; in sommige foto's staan trefwoorden in een opvallend geel kader. Onder elke foto wordt in een groot lettertype en in twee tot vier kernachtige zinnen de belangrijkste informatie verteld. Er is aandacht besteed aan het uiterlijk van de narwal, zijn leefwijze en gewoonten (overdag en 's nachts). Vragen als 'leven narwallen in groepen?' worden beantwoord. Verder komen aan bod: het lichaam van de narwal, hun leefgebied en - natuurlijk - het bijzondere uiterlijke kenmerk van de mannetjes-narwal: zijn lang uitstekende slagtand! Vetgedrukte woorden in de tekst verwijzen naar de moeilijke woordenlijst achterin. Kijklezers zullen de illustratieve lijn best goed kunnen volgen; om zelf te lezen moeten kinderen al wat gevorderd zijn in het lezen. De eenvoudige, oorspronkelijk Engelstalige, uitgave is vertaald in aansprekend Nederlands. Afgesloten wordt met een kort register en verwijzingen naar enige boeken en websites. Samen lezen/kijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751027 | 24 pagina's

Titel Narwal
Auteur Katie Marsico
Secundaire auteur Karin Beneken ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Op titelpagina tevens: Corona - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Narwhal. - Capstone Global Library, (c)2011. - (A day in the life: polar animals)
ISBN 9789461751027
PPN 37011583X
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Narwallen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Walvissen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld
Boek

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld (2013-...)

vol.
Uitgeleend