Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
IJsbeer
Boek

IJsbeer ([2014])/ Katie Marsico, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Hoe leven ijsberen, waar wonen ze en hoe vangen ze hun prooi? Eenvoudige informatie over ijsberen, die in het noordpoolgebied leven. Met grote kleurenfoto's. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de subserie 'Dieren in beeld'* uit de reeks 'Mijn eerste docu-boek' gaat dit deel over het leven en het gedrag van de ijsbeer. Na de inhoudsopgave wordt in negen korte hoofdstukken steeds een vraag over dit grote roofdier beantwoord. Wat is een ijsbeer? Hoe zien ijsberen eruit? Wat eten ijsberen? Of welke gevaren zijn er voor ijsberen? En hoe zien de jongen eruit? De antwoorden en uitleg beslaan steeds een dubbele pagina. Elke pagina is voorzien van een grote kleurenfoto en twee tot vier regels informatie in vrij grote letters. De informatie is beknopt, maar leerzaam. Het taalgebruik is vrij eenvoudig. Enige moeilijke woorden als sneeuwkuil en noordpoolgebied staan vetgedrukt en worden achterin verklaard. De kleurenfoto's, die steeds ongeveer tweederde van de pagina beslaan, zijn erg mooi en aandoenlijk. Geschreven door een ervaren schrijfster van dieren- en natuurboeken. Met een korte boekenlijst, enige websites en een beknopt register. Dit stevige en verzorgde boek is geschikt als eerste kennismaking om samen te lezen/bekijken met kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751003 | 24 pagina's

Titel IJsbeer
Auteur Katie Marsico
Secundaire auteur Karin Beneken ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Op titelpagina tevens: Corona - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Polar bear. - Capstone Global Library, (c)2011. - (A day in the life: polar animals)
ISBN 9789461751003
PPN 370115813
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen IJsberen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Beren

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld
Boek

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld (2013-...)

vol.
Uitgeleend