Het klokhuisboek over hersenen
Boek

Het klokhuisboek over hersenen ([2014])/ Edda Heinsman

Hoe werkt je geheugen? Wat gebeurt er in je hersenen bij epilepsie, dyslexie of ADHD? Allerlei zaken die worden geregeld in je hersenen komen aan bod. Met proefjes, interviews en kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe werkt je geheugen? Wat gebeurt er in je hersenen bij autisme, ADHD, dyslexie of epilepsie? Wat is coma? Dit boek van het tv-programma Het Klokhuis behandelt in tien hoofdstukken de werking van de hersenen. Ook Alzheimer wordt uitgelegd, maar beroertes (herseninfarct, hersenbloeding) komen niet aan bod. De opbouw is helder: een hoofdtekst (zwarte letter op witte achtergrond) afgewisseld met testjes, weetjes, kleurenfoto's, dwarsdoorsnedes en per hoofdstuk twee interviews. Verder twee beeldverhaaltjes met Klokhuis-personages Saïd en Jonathan. De tekst bevat wat vreemde perspectiefwisselingen, bijvoorbeeld: 'Sommige kinderen (...) lopen een achterstand op. Het kan dan zijn dat je last van dyslexie hebt'. Storender en niet Klokhuis-achtig is het volwassenenperspectief in sommige stukken ('Je merkt het vaak al vroeg als een kind autisme heeft' of 'Je kunt ze extra blij maken met een sticker als ze een opdracht goed gemaakt hebben'). In dezelfde opzet verschenen ook uitgaven over o.a. onderzoek, sport en wetenschap, bouwen en kanker. De inhoud past wel bij het Klokhuis: serieus en informatief, met voor de afwisseling wat luchtige items en humor. Zonder woordenlijst en register. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048820245 | 96 pagina's

Titel Het klokhuisboek over hersenen
Uniforme titel Boek over hersenen
Auteur Edda Heinsman
Instelling /Het Klokhuis, Hilversum ; /NTR:, Hilversum
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2014]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 24 × 24 cm
Annotatie Publicatie gemaakt in samenwerking met Het Klokhuis / NTR, Hilversum. - Moon is een imprint van Dutch Media Books bv - Met literatuuropgave
ISBN 9789048820245
PPN 371408628
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hersenen ; Coma ; Autisme ; ADHD ; Dyslexie ; Epilepsie ; Ziekte van Alzheimer
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hersenen