Op commando
Boek

Op commando ([2014])/ Tom Clancy, met Mark Greaney ; vertaling [uit het Engels] Jolanda te Lindert ; bewerking Nederlandse kaartjes Select Interface

De zoon van de Amerikaanse president, die werkt bij een bureau dat fraudegevallen onderzoekt, verzamelt informatie uit het verleden waardoor hoge Russische functionarissen in verlegenheid kunnen worden gebracht.

Recensie

Jack is begonnen aan een 'gewone' baan als analist in Londen en stuit op een Russisch complot om een internationaal bedrijf te nationaliseren. Ondertussen grijpt de nieuwe Russische president de macht en valt Oekraïne binnen. Complotten genoeg om Amerika te verontrusten en de vrienden van de Campus in te zetten. Weer een vuistdikke maar spannende en zeer onderhoudende roman met de inmiddels bekende sympathieke leden van de geheime Campus in de hoofdrol. Het thema van het verhaal (invasie Oekraïne en de Krim) is door de huidige gebeurtenissen erg actueel. Samen met een co-acteur is het gelukt om weer een verhaal te schrijven dat boeit tot het eind ondanks de bekende ingrediënten: goed te volgen verhaallijnen met een persoonlijk teintje, gedetailleerd beschreven acties, slimme boeven die echter sneuvelen bij bosjes, en nietsontziende helden. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal goed te volgen. Hopelijk heeft de overleden Clancy net als Ludlum voldoende ideeën achtergelaten. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789400504851 | 587 pagina's

Titel Op commando
Auteur Tom Clancy
Secundaire auteur Mark Greaney ; Jolanda te Lindert
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : A.W. Bruna Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 587 pagina's - illustraties, kaart, plattegronden - 24 cm
Annotatie Op omslag: Een Jack Ryan-thriller - Vertaling van: Command authority. - London : Michael Joseph, 2013
ISBN 9789400504851
PPN 372470769
Genre thriller
Taal Nederlands