Ponyverhalen voor beginnende lezers
Boek

Ponyverhalen voor beginnende lezers (cop. 2012)/ Bettina Göschl & Klaus-Peter Wolf, tek. van Antje Flad ; [vert. uit het Duits: Kirsten Verhagen]

Vier verhalen over pony's. Sanne krijgt heimwee tijdens het ponykamp en Tino de ezel wil graag de ponykar trekken. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundel met vier verhalen uit de reeks 'Leesfeest', over pony's, waarin een poes gered wordt, Sanne heimwee krijgt tijdens het ponykamp, Lisa ontdekt dat Jan de pony's met zijn sporen mishandelt en Tino de ezel toch de ponykar mag trekken. De verhalen zijn geschreven voor iets gevorderde lezers: de teksten bevatten veel dialogen, korte en soms iets langere zinnen, maar soms ook moeilijke woorden als 'galopperen', 'voorzichtig' en 'lievelingspony', waardoor er iets meer leesniveau vereist is. De verhalen zijn goed vertaald en sluiten aan bij deze leeftijdsgroep. Na elk verhaal wordt een simpele vraag gesteld over de inhoud. De teksten zijn steeds in blokjes van drie tot zes regels verdeeld met daarbij een passende, vrolijk gekleurde illustratie, twee per pagina. Een aantrekkelijk boek, zowel door het thema als door de vormgeving. Nu met meelees-cd (ca. 20 min.) waarop het verhaal op AVI-E4* is voorgelezen. Voor kinderen vanaf ca. 7 jaar een leuk boekje om zelf te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789044732924

Titel Ponyverhalen voor beginnende lezers
Auteur Bettina Göschl ; Klaus-Peter Wolf
Secundaire auteur Antje Flad ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 39 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Ponyhofgeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2003. - (Lesetiger)
ISBN 9789044732924
PPN 341552909
Genre paarden/pony's - verhalenbundel
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leesfeest!
Boek

Leesfeest! (2012-...)

vol.
Uitgeleend