Het zevende kind
Boek

Het zevende kind (2014)/ Erik Valeur, vertaald [uit het Deens] door Angélique de Kroon

Zeven personen, die in 1961 als baby in een gerenommeerd Deens kindertehuis werden opgevangen en ter adoptie zijn afgestaan, ontmoeten elkaar ruim veertig jaar later na de ontvangst van een mysterieuze brief.

Recensie

Het gerenommeerde Kongslund kindertehuis bestaat al vijfentwintig jaar als in het voorjaar van 1961 zeven baby's in de zuigelingenkamer, de z.g. 'olifantjeskamer', worden opgevangen. Een van de kinderen draagt een geheim, dat tegen elke prijs verborgen moet blijven. Geheimhouding van de namen van de biologische ouders is essentieel. Daarom worden de twee meisjes en vijf jongens speciaal behandeld in hun adoptieproces. Veertig jaar later wordt een onbekende vrouw dood gevonden in de buurt van het kindertehuis. Kort daarop ontvangen betrokkenen van destijds een anonieme brief, waarmee de zoektocht naar het ene speciale kind begint. Het zorgt voor grote opschudding bij de machtigste leiders van Denemarken. Debuutroman, in Denemarken met diverse prijzen bekroond. Boeiend verhaal door de bijzondere zoektocht, verteld door het kind dat haar hele leven in het tehuis bleef als pleegkind van de directrice. Helaas is het soms wat langdradig door de vele herhalingen. Goede karaktertekening. Langzaam vallen de vele puzzelstukjes op hun plaats, maar er blijven losse eindjes. Lijvig boek met kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023485674 | 717 pagina's

Titel Het zevende kind
Auteur Erik Valeur
Secundaire auteur Angélique de Kroon
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2014
Overige gegevens 717 pagina's - 22 cm
Annotatie Cargo is een imprint van uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam - 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Det syvende barn. - København : Politikens Forlag, 2011
ISBN 9789023485674
PPN 369874056
Genre thriller
Taal Nederlands