De wereld in kaart
Boek

De wereld in kaart ([2014])/ Melanie Waldron, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Waarom heb je kaarten nodig? Met informatie over soorten kaarten, zoals voor de spoorwegen maar ook in de ruimte. Met veel kleurenillustraties, een doe-opdracht en in eenvoudige taal. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Kaarten laten informatie zien over een gebied: dit kan een continent, land, stad of streek zijn, de wereld of zelfs de zeebodem en de hemel. Sommige kaarten helpen om de weg te vinden of iets uit te leggen, andere tonen natuurlijke kenmerken van een land, grondstoffen, topografie of bevolkingsdichtheid. Ook kunnen kaarten geïllustreerd zijn met tekeningen van gebouwen, zoals toeristische en stadskaarten. Dit deel uit de subserie 'Kijk op kaarten!'* van de reeks 'De jonge onderzoeker' belicht op eenvoudige, overzichtelijke wijze het kaartlezen en laat zien waarom, wanneer en hoe verschillende soorten kaarten worden gebruikt. De rood of blauw omlijnde afbeeldingen van kaarten zijn duidelijk en nemen een prominente plaats in op de bladzijde. De begeleidende, korte teksten zijn begrijpelijk en verduidelijkend. Begrippen als staatkundig, natuurkundig, grondstoffen, statistieken en kompasroos worden in de tekst uitgelegd. Ook de verschillen tussen historische en moderne (digitale) kaarten komen aan de orde. Het boek sluit af met een doe-pagina, verklarende woordenlijst, verwijzingen naar boeken en websites en een alfabetisch register. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461750969 | 32 pagina's

Titel De wereld in kaart
Auteur Melanie Waldron
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Op titelpagina tevens: Corona - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Types of maps. - Capstone Global Library, (c)2013. - (Let's get mapping)
ISBN 9789461750969
PPN 370115775
Rubriekscode 519.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cartografie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Cartografie

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker. Kijk op kaarten!
Boek

De jonge onderzoeker. Kijk op kaarten! (2014-...)

vol.
Uitgeleend