Zo zorg je voor cavia's
Boek

Zo zorg je voor cavia's ([2014])/ tekst: Laura Howell, illustraties: Christyan Fox ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Harry Naus

Waar let je op als je een cavia uitkiest? Met aandacht voor de verzorging, spelen en gezondheid. Met kleurenfoto's en stripachtige kleurentekeningen. Makkelijk lezen met grote letters. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Vind jij een cavia ook zo schattig? Zou je er wel meer over willen weten of zou je er misschien wel eentje willen hebben? Deze uitgave zoomt in op dit huisdier: de aanschaf, de verzorging, het onderhoud, enz. Het leerzame boekje (ongeveer A5-formaat) is erg uitgebreid en geeft veel praktische informatie. Op het omslag prijken twee vriendelijk ogende caviaatjes die erom vragen het boek te openen. De tekst, verdeeld over korte tekstblokjes, staat in vrij grote letters en is gemakkelijk te begrijpen. De lezer wordt direct, in de jij-vorm, aangesproken. Tussen de tekstblokjes in staan veel eenvoudige, stripachtige kleurenillustraties en/of kleurenfoto's. Bij elke illustratie staan een of twee zinnen in een kleiner en speelser lettertype, met extra informatie. Overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out met veel tussenkopjes. Met inhoudsopgave en register. In dezelfde serie 'Hoera! Een huisdier!'* verschenen ook delen over o.a. het konijn en over katten en kittens. Zeer informatieve uitgave voor kinderen om samen te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen, die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789044738537 | 63 pagina's

Titel Zo zorg je voor cavia's
Auteur Laura Howell
Secundaire auteur Christyan Fox ; Harry Naus
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 63 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Looking after guinea pigs. - London : Usborne Publishing Ltd, 2013
ISBN 9789044738537
PPN 372540961
Rubriekscode 634.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cavia's; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Cavia's