Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Drie Koningen Van Oranje
DVD

Drie Koningen Van Oranje ([2014])/ een serie van Inge le Cointre en Paul Kramer

Onderzoek naar het leven van en de betekenis voor Nederland van Koning Willem I, II en III.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlandse documentaireserie over de geschiedenis van ons koningshuis gemaakt ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden door Inge le Cointre en Paul Kramer. De schrijvers van de recente biografieën* over Koning Willem I, Koning Willem II en Koning Willem III, Jeroen Koch, Jeroen van Zanten en Dik van de Meulen, gaan in dit drieluik samen met presentator Paul Rem, conservator van Paleis het Loo, op pad om de betekenis van deze koningen voor ons land en onze geschiedenis te onderzoeken. Enthousiast duiken zij archieven in, praten met deskundigen en bezoeken vele locaties zoals paleizen in Den Haag, het slagveld van Waterloo en Sint Petersburg. Zo ontstaat een gevarieerd beeld. Willem Pekelder (Trouw 16-12-2013) vindt dat de makers er zeker in geslaagd zijn om een boeiend programma te maken. 'De kracht (...) is het uitgebreide locatiebezoek (...). En dat alles wordt aangenaam aan elkaar gepraat door (...) Paul Rem (...).' Inhoudelijk noemt hij het een '(...) opfriscursus vaderlandse geschiedenis. Maar goed, ook dat is tegenwoordig geen overbodige luxe.' Uitgezonden eind 2013 bij Omroep Max.

Specificaties

Nederlands | 8717662568145

Titel Drie Koningen Van Oranje
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Inge le Cointre ; Paul Kramer
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media B.V., [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie in opdracht van MAX: Nederland : Sarphati Media, (c)2013 - Bevat: 1: Koning Willem I ; 2: Koning Willem II ; 3: Koning Willem III
ISBN 8717662568145
PPN 372729681
Rubriekscode 936.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Willem I (koning der Nederlanden) ; Willem II (koning der Nederlanden) ; Willem III (koning der Nederlanden)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Koningen