Van vakantie tot emigratie
Boek

Van vakantie tot emigratie de aantrekkingskracht van Zweden (januari 2014)/ Heiko Leugs, redactie: Anneke Koorn ; fotografie: Joke Leugs

Autobiografisch relaas van een Groningse man die samen met zijn vrouw voorbereidingen treft om naar Zweden te emigreren.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Nederlanders over de grens' zijn al heel wat uitgaven verschenen over Zweden. In deze uitgave komt de weg naar emigratie aan bod. Stilletjes dromen velen wel eens over emigreren, maar meestal blijft het daarbij. Heiko en Joke Leugs uit Onstwedde raakten via hun buren geïnteresseerd in Zweden. Vele vakanties volgden en de aantrekkingskracht werd steeds groter. Heiko beschrijft uitgebreid waarop te letten als je een vakantiehuis(je) boekt, hoe de bevolking reageert, taalproblemen en traditionele gebruiken, om maar eens wat te noemen. Het echtpaar werd steeds enthousiaster en kon bij terugkeer uit Zweden alleen maar denken: 'Wanneer gaan we weer?' Daarop werd beslist om te emigreren. Huis te koop zetten, overbodige inboedel opruimen en taallessen nemen, waren logische gevolgen. Met een camper werden Zweedse regio's verkend. Momenteel focust het echtpaar zich op wat ze moeten ondernemen om inkomen te genereren. Bij het verschijnen van dit lezenswaardige boek (voorzien van enkele zwart-witfoto's) was het Groningse huis nog niet verkocht, zodat van concrete emigratie nog geen sprake was.

Specificaties

Nederlands | 9789461851215 | 166 pagina's

Titel Van vakantie tot emigratie : de aantrekkingskracht van Zweden
Auteur Heiko Leugs
Secundaire auteur Anneke Koorn
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leersum : Uitgeverij Grenzenloos, januari 2014
Overige gegevens 166 pagina's - foto's - 22 cm
ISBN 9789461851215
PPN 371752159
Rubriekscode Zweden 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Zweden; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Emigratie

Relaties/Serie

Nederlanders over de grens
Boek

Nederlanders over de grens (2013-...)

vol.
Uitgeleend