Pandemonium
Boek

Pandemonium ([2014])/ Lauren Oliver, vertaling [uit het Engels]: Willeke Lempens

Lena (18, ik-figuur) is de wereld ontvlucht waarin ze is opgegroeid en waarin liefde als een ziekte wordt beschouwd. Ze sluit zich aan bij het verzet en leert te overleven en te vechten voor haar idealen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Lena (18, ik-figuur) vlucht weg uit de wereld waar 'behandelden' het voor het zeggen hebben. Een kille maatschappij waar men geen liefde kent. Als Lena behandeld is, vlucht ze naar de Wildernis met haar vriend, die daar overlijdt. Zij wordt daar opgevangen. Als ze Julian ontmoet, die ook behandeld is en achtervolgd wordt door de 'Aasgieren', is dit het begin van een spannende tocht met veel ellende. Vervolg op 'Delirium', tweede deel in een trilogie*. Het verhaal speelt afwisselend in het toen en nu (voor en na de behandeling). Dat maakt het wat ingewikkeld en het komt de spanning niet ten goede, evenals de vele nodeloze uitwijdingen waarin niets gebeurt. De vertaling is vaak te letterlijk, met veel tussenzinnen. Fantasyverhaal met een vleugje romantiek. Met nieuw foto-omslag. Van de trilogie wordt een tv-serie gemaakt. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044343915 | 351 pagina's

Titel Pandemonium
Auteur Lauren Oliver
Secundaire auteur Willeke Lempens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2014]
Overige gegevens 351 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen [etc.] : The House of Books, 2012 - Vertaling van: Pandemonium. - New York : HarperCollins, (c)2012 - Vervolg op: Delirium amoris
ISBN 9789044343915
PPN 369591496
Genre science-fiction
Thematrefwoord Verliefdheid ; Verzet ; Dystopieën
Taal Nederlands