Requieum
Boek

Requieum ([2014])/ Lauren Oliver, vertaling [uit het Engels]: Willeke Lempens

De wereld waarin Lena (18, ik-figuur) opgroeit, ziet liefde als een ziekte. Lena heeft de leiding van het verzet op zich genomen. Haar tegenstandster blijkt haar vroegere vriendin Hana te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Hana maakt deel uit van de 'Behandelden'. Lena verzet zich hiertegen en is gevlucht naar de Wildernis. Het verhaal wordt in de ik-persoon verteld, afwisselend door beide hoofdpersonen. Hana gaat trouwen met de burgemeester, maar ontdekt vreemde verhalen over hem en zijn ex. Ze gaat zijn ex opzoeken. Lena zit in een liefdescrisis. Waarom houdt Alex niet meer van haar? Ondertussen bereiden de mensen in de Wildernis een opstand voor om de kille maatschappij van de Behandelden te vernietigen. Derde en laatste deel van een trilogie*. Een fantasyverhaal waarin liefde een grote rol speelt en vanwege de hoofdpersonen (vrouwen) zal het meisjes eerder aanspreken. Geweld wordt niet geschuwd en de taal is soms grof. Een happy-end. Een verzorgde en aantrekkelijke uitgave. Met nieuw foto-omslag. Van de trilogie wordt een tv-serie gemaakt. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044343922 | 352 pagina's

Titel Requieum
Auteur Lauren Oliver
Secundaire auteur Willeke Lempens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2014]
Overige gegevens 352 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen [etc.] : The House of Books, 2013 - Vertaling van: Requiem. - HarperCollins, (c)2013 - Vormt samen met: Delirium amoris + en: Pandemonium de Delirium amoris-trilogie
ISBN 9789044343922
PPN 36959150X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Verzet ; Dystopieën
Taal Nederlands