Badderen met Pim & Pom
Boek

Badderen met Pim & Pom ([2014])/ getekend door Fiep Westendorp

Poezen Pim en Pom spelen met water. Ze rennen rond de tuinsproeier, varen in bootjes en worden met hun poezenvrienden natgespetterd. Vierkant, plastic, tekstloos badboekje met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 maanden.

Recensie

De populaire poezen Pim en Pom, gecreëerd door Mies Bouhuys in 1958, figureren hier in een plastic badboekje voor peuters. Pim en Pom houden van water. Ze gaan onder de tuinsproeier staan, varen in een opblaasbootje, laten zich samen met andere poezen nat spetteren en kijken op de achterkant van het omslag nieuwsgierig naar hun spiegelbeeld in een plas. Op de prent voorop lopen de poezen vrolijk rond een vol bad. Of ze zo dapper zijn om echt een bad te nemen, blijft de vraag. Dit vierkante boekje met afgeronde hoeken telt acht bedrukte bladzijden, uitgevoerd in zacht, opgevuld plastic. De scènes zijn heel eenvoudig, zonder tekst erbij. Van de guitige figuren van Pim en Pom, getekend door Fiep Westendorp, valt af te lezen dat de poezen het erg naar hun zin hebben. Een waterdicht boekje dat mee kan in bad, in het plonsbadje of aan zee. Tegelijkertijd verscheen nog een stoffen knisperboekje en een kartonboekje over het duo*. Vanaf ca. 9 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789045116471

Titel Badderen met Pim & Pom
Uniforme titel Badderen met Pim en Pom Pim & Pom badboekje Pim en Pom badboekje Pim & Pom Pim en Pom
Auteur Fiep Westendorp
Secundaire auteur Mies Bouhuys
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fiep, [2014]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - illustraties - 16 ×16 cm
Annotatie Fiep Amsterdam is een imprint van Em. Querido's Uitgeverij BV. - Titel op het verpakkingsmateriaal: Pim & Pom badboekje. - Dit badboekje (tekstloos) met tekeningen van Fiep Westendorp is gebaseerd op de verhalen over Pim & Pom van Mies Bouhuys
ISBN 9789045116471
PPN 37271708X
Genre Boekstart
Thematrefwoord Baden (werkwoord) ; Katten ; Plastic boeken ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands