Bang!
Boek

Bang! (2013)/ auteur Erin Frankel, illustraties Paula Heaphy ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: HELDER tekst & educatie

Fleur (ik-persoon) kijkt toe als haar vriendin Lisa wordt gepest. Verhaal met grote ingekleurde zwart-witillustraties, net als in een stripverhaal, over pesten. Met verwerkingsactiviteiten en informatie voor opvoeders. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit (prenten)boek uit de driedelige reeks 'Pesten in perspectief'* is gewijd aan bang zijn; de hoofdpersoon is Fleur (ik-persoon), die gepest wordt door Tess. Het verhaal, realistisch, invoelend en raak, geeft nadrukkelijk een handreiking voor een uitermate herkenbaar, fasengewijs bewustwordingsproces, dat weer leidt tot zelfvertrouwen, veiligheid, trots en zelfverantwoordelijkheid. Het verhaal en de illustratieve, maar ook tekstuele, vormgeving gaan hand in hand. In de tekst en illustraties is de emotionele beleving voelbaar (bang... sterretjes, donker, licht). Teksten zijn bij dialogen en innerlijke overwegingen ook vaak groot 'geschreven' met kleurpotlood. De hoofdpersonen Fleur, Tess en Lisa hebben duidelijk verschillende karakters, hetgeen goed naar voren komt in de expressieve, deels ingekleurde, zwart-witillustraties. Een erg complete uitgave, mede door o.a. de gestileerde opbouw, het duidelijke ontwikkelingsproces, de herkenbaarheid voor kinderen en de actualiteit van het thema, fragmenten uit de dagboeken van Fleur, Lisa en Tess en de gevoelsbeschrijvingen. Achterin staan tips over pesten voor kinderen en achtergrondinformatie met o.a. verwerkingsactiviteiten voor ouders, leraren en andere betrokkenen. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461181664 | 42 pagina's

Titel Bang!
Auteur Erin Frankel
Secundaire auteur Paula Heaphy
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Rotterdam : Bazalt, 2013
Overige gegevens 42 pagina's - illustraties - 21 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Dare! - Minneapolis, Minnesota : Free Spirit Publishing Inc., 2012
ISBN 9789461181664
PPN 363069836
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pesten
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pesten

Relaties/Serie

Pesten in perspectief
Boek

Pesten in perspectief (2013-...)

vol.
Uitgeleend