Raar!
Boek

Raar! (2013)/ auteur Erin Frankel, illustratie Paula Heaphy ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: HELDER tekst & educatie

Lisa (ik-persoon) verandert van alles aan haarzelf. Ze hoopt dat Tess haar dan niet meer 'raar' vindt. Verhaal met grote ingekleurde zwart-witillustraties, net als in een stripverhaal, over pesten. Met verwerkingsactiviteiten en informatie voor opvoeders. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat Lisa ook zegt of doet, Tess vindt alles raar. Veranderen helpt niet. Lisa wordt er verdrietig van en is zichzelf niet meer. Ze wil dat het stopt en vertelt alles aan mama. Zo krijgt ze inzicht in haar probleem en samen komen ze tot een oplossing. Deeltje in de onafhankelijk van elkaar te lezen trilogie 'Pesten in perspectief'*, realistisch verteld vanuit het slachtoffer (ik-persoon). Fictief gedeelte met een korte, heldere, invoelende tekst, aanschouwelijk gemaakt door herkenbare, expressieve en deels ingekleurde pentekeningen, die uitstekend samenvloeien met de tekst. Drie korte lijstjes leermomenten - gezien vanuit slachtoffer, kind dat pest en meeloper - complementeren het verhaal, aangevuld met duidelijke en nuttige tips om je zelfvertrouwen weer op te krikken. Tot slot kunnen ouders, leerkrachten en betrokkenen de reflectieve vragen en activiteiten inzetten om kinderen hun eigen ervaringen en gevoelens te helpen identificeren en verhelderen. Vertaling uit het Amerikaans. Stevig uitgevoerd (prenten)boek met een omslagillustratie die de lading goed dekt. Nuttig en inspirerend 'werkboek' over pesten, te gebruiken met begeleiding met kinderen vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461181657 | 42 pagina's

Titel Raar!
Auteur Erin Frankel
Secundaire auteur Paula Heaphy
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Rotterdam : Bazalt, 2013
Overige gegevens 42 pagina's - illustraties - 21 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Weird! - Minneapolis, Minnesota : Free Spirit Publishing Inc., 2012
ISBN 9789461181657
PPN 363069488
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pesten
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pesten

Relaties/Serie

Pesten in perspectief
Boek

Pesten in perspectief (2013-...)

vol.
Uitgeleend