Stoer!
Boek

Stoer! (2013)/ auteur Erin Frankel, illustraties Paula Heaphy ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: HELDER tekst & educatie

Tess (ik-persoon) vindt pesten stoer en ziet niet dat ze anderen pijn doet. Verhaal met grote ingekleurde zwart-witillustraties, net als in een stripverhaal, met verwerkingsactiviteiten en informatie voor opvoeders. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een licht oblong (prenten)boek uit de driedelige serie 'Pesten in perspectief'* over pesten, waarbij dit deel zich richt op (herkomst van) gedrag, emoties, gedachten en behoeften van de pester. Het taalgebruik is vlot en duidelijk, gedachten van de hoofdpersoon staan in de ik-vorm. De grote illustraties verbeelden herkenbare praktijksituaties als in een stripverhaal, met pakkende dialogen. De zwart-witte pentekeningen zijn duidelijk en trekken de aandacht. De onderdelen van de illustraties die op dat moment belangrijk zijn, zijn ingekleurd met pastelkrijt. Illustraties en tekst versterken elkaar. Achterin staan tips voor opvoeders, gespreksvragen en suggesties voor verwerkingsactiviteiten. De tips rond aardig doen en de oproep trots op jezelf te zijn doen wat geforceerd aan; gedragsverandering zou een kunstje kunnen worden. Deze uitgave kwam in samenwerking met enige educatieve partners tot stand. Kortom, een mooi, duidelijk boek dat op een positieve manier een bijdrage kan leveren aan bewustwording en bestrijding van pesten, door juist ook de achtergrond van de pester te belichten. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461181671 | 42 pagina's

Titel Stoer!
Auteur Erin Frankel
Secundaire auteur Paula Heaphy
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Rotterdam : Bazalt, 2013
Overige gegevens 42 pagina's - illustraties - 21 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Tough! - Minneapolis, Minnesota : Free Spirit Publishing, 2012
ISBN 9789461181671
PPN 371711967
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pesten
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pesten

Relaties/Serie

Pesten in perspectief
Boek

Pesten in perspectief (2013-...)

vol.
Uitgeleend