Trofee
Boek

Trofee (2014)/ Steffen Jacobsen, vertaald [uit het Deens] door Carla Joustra

Een Deense privédetective en een vrouwelijke inspecteur van politie komen onafhankelijk van elkaar in aanraking met respectievelijk een dvd met opnames van een mensenjacht in noordelijk Scandinavië en met de dood (zelfmoord?) van een oud Afghanistanveteraan.

Recensie

Als er in Scandinavië nieuwe thrillerschrijvers komen, worden ze in de presentatie door de uitgevers al snel vergeleken met de groten in het genre, zoals Henning Mankell en Stieg Larsson. Bij dit boek gaat die vergelijking voor wat betreft de keuze van het onderwerp en de uitwerking ervan wel op. De hoofdpersonen, privédetective Michael Sander en Lene Jensen, politie-inspecteur in Kopenhagen, komen onafhankelijk van elkaar in aanraking met respectievelijk een dvd met opnames van een mensenjacht in noordelijk Scandinavië en met de dood (zelfmoord?) van een oud Afghanistanveteraan, Kim Andersen. Michael werkt in opdracht van Elizabeth Caspersen, dochter van een Deens grootindustrieel, die wil uitvinden of haar vader is betrokken bij deze mensenjacht. Jacobsen verstaat de kunst om deze verhaallijnen naast elkaar uit te werken, spannend te houden en geleidelijk naar elkaar toe te laten groeien. Meer vertellen zou de spanning wegnemen en dat is nu juist het sterke aan deze thriller, die nergens ongeloofwaardig wordt. Steffen Jacobsen smaakt absoluut naar meer. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023488934 | 445 pagina's

Titel Trofee
Auteur Steffen Jacobsen
Secundaire auteur Carla Joustra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cargo, De Bezige Bij, 2014
Overige gegevens 445 pagina's - 22 cm
Annotatie Cargo is een imprint van Uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam - Vertaling van: Trofæ. - København : People's Press, 2013
ISBN 9789023488934
PPN 372670571
Genre detectiveroman
Taal Nederlands