Uitgebeend
Boek

Uitgebeend hoe veilig is ons voedsel nog? (maart 2014)/ Marcel van Silfhout, research: Marcel van Silfhout, Jan Taco te Gussinklo en Jörg Zipprick ; redactie: Bram Vermeer en Rita Jager

Journalistieke reportage over de voedselveiligheid in Nederland naar aanleiding van een aantal affaires tijdens de afgelopen decennia.

Aanwezigheid

Recensie

Door middel van honderden interviews met betrokkenen is een analyse gemaakt door onderzoeksjournalist en voormalig Zembla reporter Marcel van Silfhout van een aantal recente voedselaffaires. De veiligheid van ons voedsel in Nederland wordt hiermee aan de kaak gesteld. De geïnterviewden lopen uiteen van voormalige voedselinspecteurs en slachthuisdirecteuren tot gedupeerde boeren en oud-ministers en -staatssecretarissen. Na het nawoord zijn in een tijdlijn het aantal ziekmakende incidenten weergegeven, waarmee het een goed beeld geeft in hoeverre in de afgelopen decennia tot nu dierziekten gepaard zijn gegaan met voedselaffaires in Nederland. In opdracht van Prof. Mr. Pieter van Vollenhove is Marcel van Silfhout tot het schrijven van dit boek gekomen. Hij heeft gewerkt voor het Utrechts Dagblad en voor meerdere tv-zenders, ook bestuurslid van de Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Duidelijke hoofdstukindeling; wel een register, maar geen noten. Geschikt voor een brede doelgroep.

Specificaties

Nederlands | 9789491481048 | 215 pagina's

Titel Uitgebeend : hoe veilig is ons voedsel nog?
Auteur Marcel van Silfhout
Secundaire auteur Bram Vermeer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Oostenwind, maart 2014
Overige gegevens 215 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789491481048
PPN 371562759
Rubriekscode 678
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingsmiddelenindustrie; Kritiek
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsindustrie