De Buiksloterbreekbekkikker
Boek

De Buiksloterbreekbekkikker en andere fantastische verhalen uit Amsterdam-Noord ([2014])/ onder redactie van Nancy Wiltink & Anna van Praag '; [verhalen] Anna van Praag, Esther Nica Sassen, Fiona Rempt, Floor Buschenhenke, Halil Gür, Imjenajare, Jeroen Kleijne, Marion vd Coolwijck, Nancy Wiltink, Nanda Roep, Rashid Novaire, Thomas Möhlmann, met illustraties van Dieter Schubert, Dieuwertje van de Moosdijk, Gijs Kast, Ingrid Schubert, Isa van Lier, Miriam Bouwens en Tharim Cornelisse

Bundeling van vooral fantastische verhalen over merkwaardige gebeurtenissen of figuren, die zich afspelen in Amsterdam-Noord. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel met 23 verhalen van verschillende auteurs die allemaal een link hebben met Amsterdam-Noord, met als doel kinderen enthousiast te maken voor verhalen en hun fantasie te prikkelen. Het zijn veelal fantastische verhalen over merkwaardige dieren/mensen of gebeurtenissen (zoals 'De heks van Buiksloot' of de 'Zilverdraak in de IJtunnel'). Het literaire niveau van de verhalen is nogal divers en bij sommige verhalen is de link met Amsterdam-Noord wel erg gekunsteld en weinig zinvol (zoals in 'Kaya Can in Wonderland', dat ook literair uitermate zwak is). Een strengere selectie van verhalen had de bundel evenwichtiger gemaakt. Er is veel aandacht aan de vormgeving besteed waardoor een erg mooie uitgave is ontstaan. Ook de illustraties zijn echter van wisselend niveau, waarbij die van Ingrid en Dieter Schubert er in positieve zin uitspringen. Jammer genoeg worden de auteurs bij de inhoudsopgave niet genoemd en wordt onder aan elke linkerpagina de titel met een tikfout aangegeven. Ondanks dat de verhalen regionaal bepaald zijn, is de bundel zeker voor een veel breder publiek aantrekkelijk. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082176803

Titel De Buiksloterbreekbekkikker : en andere fantastische verhalen uit Amsterdam-Noord
Secundaire auteur Nancy Wiltink ; Anna van Praag ; Dieter Schubert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Tuin aan Zee, [2014]
Overige gegevens 202 p - illustratie, vouwkaart - 26 cm
ISBN 9789082176803
PPN 372490816
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Amsterdam
Taal Nederlands