De schatten van koning Salomo
Boek

De schatten van koning Salomo ([2014])/ Martin Lodewijk, Eric Heuvel ; tekst: Martin Lodewijk ; tekeningen: Eric Heuvel ; inkleuring: Jourdan Leonardo ; redactie: Rob van Bavel

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

January Jones is een avonturierster in hart en nieren. Wat men in andere stripverhalen ziet doen door de zogenoemde macho-man, verricht deze dame met even groot gemak. Het stripverhaal, een direct vervolg op 'De schedel van sultan Mkwawa'*, is klassiek: de jacht naar een schat in onherbergzame streken in donker Afrika. Alle ingrediënten voor het ouderwetse avontuur met strijd tussen goed (January Jones en vrienden) en slecht (handlangers van Hitler) zijn in overvloed aanwezig. Een (ont)spannend verhaal zonder al te veel geweld en dergelijke. Het tekenwerk is duidelijk geïnspireerd door en tevens een hommage aan Hergé. Er is een aantal 'citaten' uit Kuifje-albums. Deze serie is goed gedocumenteerd en zeer verzorgd: mooi helder kleurgebruik, fraaie lettering, goed verhaal, rustige overzichtelijke lay-out etc. De omslag toont een spannend moment.

Specificaties

Nederlands | 9789088861543 | 46 pagina's

Titel De schatten van koning Salomo
Auteur Eric Heuvel
Secundaire auteur Martin Lodewijk ; Jourdan Leonardo ; Rob van Bavel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Oosterhout : Don Lawrence Collection, [2014]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Eerder verschenen in stripblad Eppo. - Oorspronkelijke uitgave: Heemstede : Big Balloon, 1992. - (Een avontuur van January Jones ; 3)
ISBN 9789088861543
PPN 371629853
Genre stripverhaal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een avontuur van January Jones
Boek

Een avontuur van January Jones (1988-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Eric Heuvel